Startsida Blog Om Sajten Kontakta Frågor och svar
Frågor och Svar, 4 sep 2013Fråga:

Hej Per

Har läst många gånger på er sajt att President Obama är en ljusvarelse, ljusarbetare osv. Men, han har haft många år på sig att stänga Guantanamo, att avsluta krigen som Busch starade m.m. Nu jobbar Obama t.o.m. på att starta ett nytt "litet krig" mot Syrien. Måste säga att det verkar som om någon har fått något om bakfoten när det gäller denne man. Har svårt att se Obama som den ljusarbetare ni utnämt honom att vara.'

Har jag fel eller är jag bara vilseledd i frågan??

MVH

gunnar

Svar från Per Staffan:

Hej Gunnar,

Det är sant vad du säger. Han utpekas som en ljusarbetare i så gott som samtliga kanaliserade meddelanden och de påpekar också att hans roll är komplicerad. Han har konstant tryck på sig från den mörka skuggregeringen som dirigerar bakom presidentskapet. Så han försöker att balansera dem och samtidigt inför en ljus agenda på ett listigt sätt. Man kan dock säga att han dragit sig tillbaka från krigen, men inte så fort och fullt som vi skulle vilja.

När det gäller Syrien ser jag en list från hans sida då han går till kongressen i frågan och ber dem debattera och rösta. Det är mycket möjligt att det går som det gick i England där parlamentet sade nej. Obama kan då säga att kongressen är inte med mig, och inte folket, till skyggregeringen och det blir inget anfall.

Om det blir en majoritet för krig och anfall i kongressen kan han fortfarande säga att det också behövs FN's godkännande, och kan stoppa det på det sättet. Med andra or tror jag han är tvungen, för tillfället, att låtsas han vill anfalla, men låter sedan hindren förhindra det. Det är min peronsliga uppfattning om den list han använder sig av.

I Ljus och Kärlek,

Per Staffan

---------------------------------------------------------

Comments from readers (0)