Startsida Blog Om Sajten Kontakta Frågor och svar
Frågor och Svar, 10 juni 2013Fråga:

Hej,

Jag vill börja med att tacka för er hemsida och att ni delar dessa budskap, viktigt i dessa tider och upplyftande. Började själv läsa dem i höstas och känner att jag utvecklats mycket sedan dess.

Nu till min fråga som ni gärna får dela på sajten men inte mitt namn, tack!

Budskapen innehåller mycket om att vårt finansiella system kommer rasa och nytt mer rättvist är på intåg. Betyder det att alla kommer förlora sina besparingar och börja på samma nivå och alla få lika mycket? Eller kommer bara de besparingar som införskaffats på oärligt sätt och på andras bekostnad gå förlorat? Finns det något sätt vi kan förbereda oss på eller gäller det att släppa alla bindningar vi har till våra pengar?

Hjärtligt tack på förhand!

Varma hälsningar,

M

Svar från Per Staffan:

Hej M….,

Jag kan ge dig in bästa förståelse av utvecklingen, såsom jag har förstått den. De besparingar som folk har kommer inte i allmänhet att konfiskeras på något sätt. Undantaget är då för de som har begått brott för att samla ihop dem. Brott definieras då enligt de nya lagarna och inte de gamla. Men vanliga hårt arbetande personer som har lyckats samla på sig vissa tillgångar behöver inte alls oroa sig.

Det blir dock en omställning i systemet som kan göra att fastighetspriserna går ned, men det kommer att kopplas med förlåtelse av personliga skulder. Så återigen finns inget att oroa sig för. De som har köpt fastigheter på spekulation och har stora skulder kanske bör oroa sig, då jag gissar att inte alla dessa lån kommer att förlåtas, bara de som är personligt relaterade.

De påpekas också ofta att införandet av fonder och stöd kommer att börja i de fattigaste länderna, dvs Afrika och andra tredje världen länder. Vi i rika Sverige kommer inte först, men de med personliga behov i ett rikt land som Sverige kommer dock att ses om tidigare än andra.

I Ljus och Kärlek,

Per Staffan

---------------------------------------------------------

Comments from readers (0)