Startsida Blog Om Sajten Kontakta Frågor och svar


Frågor och svar 26 mars

Hej,
Jag har en liten fråga ang barnens situation just nu. Jag har själv två söner som är väldigt “vakna”. De är 9 och 11 år och jag ser hur jobbigt de har det och hur de på-verkas både fysiskt och psykiskt av de ökade energierna. De kämpar på med skolan och försöker inrätta sig i leden men det kostar ju förstås mycket energi. Jag upplever det som om de stänger ner till viss del för att orka med. Den yngsta har börjat få panikångestattacker. Min fråga är hur jag kan göra för att underlätta för dem. De är inte alltid villiga att prata om det andliga. Jag passar på när de öppnar för det själva. Jag känner hur jag själv får svaret till mig nu medans jag skriver. Det “jobb” jag gör för mig själv kommer även mina barn till godo. Kan det vara så? Jag gissar att fler av oss ljusarbetare som har barn funderar mycket över deras situation. En vacker dag kommer väl steget att ta dem ut skolan att kännas naturligt och då även enkelt. Hoppas det kommer snart.

/Tack från Emma


Hej Emma,

Tack för både fråga och svar.

Jag kan tillägga att dina barn mycket väl kan vara gamla själar med många liv bak-om sig som har tagit på sig att komma hit vid denna stund. Det innebär också att de visste vad de gav sig in på innan de föddes på denna planet. Det innebär inte att du som förälder inte skall och kan hjälpa dem, men det är viktigt för föräldrar att inte tro att det är de alena som formar sina barn.

Du är inne på rätt spår då du fokuserar på dig själv. Du får helt enkelt föregå med gott exempel. Barn gör som man själv gör och inte såsom man säger till dem. De behöver lära sig att på kort sikt hantera en värld som ej är vaken. Och som med alla andra berätta vad du vet bara om de vill lyssna, som vi gör med vuxna vänner och bekanta.

Kanske att du kan hitta några organisationer eller samfund där de kan träffa andra barn med en annan inriktning i sina liv än den som den nuvarande stora majoriteten har. Det blir lätt annars att vad mamma säger inte respekteras och vad kamraterna säger och gör prioriteras.

I Ljus och Kärlek,

Per Staffan

---------------------------------------------------------

Comments from readers (0)