Startsida Blog Om Sajten Kontakta Frågor och svar
Frågor och Svar, 28 jan 2013Fråga:

Hej Per,

Många av oss är som sagt besvikna över att all information som vi tagit del av och som skruvat upp förväntningarna för oss om att nåt fantastiskt skulle hända, inte gjorde det. Jag tror nu att jag har svaret på frågorna som alla ställer sig själva nu angående varför inget händer. Jag tror helt enkelt att det är som så att om man jämför med te.x industrialismen, vem kan säga när den började? Det finns inget exakt datum utan det var något som gradvis hände tills folk hade skiftat från jordbruk till att många istället började jobba på industri och liknande. Detta hände över många många år, precis som jag tror att det menas med denna "uppstigning". Alla fantastiska händelser som utlovats, att vi ska få nya förmågor, att allt och alla ska leva i harmoni med varandra, att vi går in i en ny dimension där vi alla kan telepati och ska kunna manifestera med tanken, att vi inte behöver slava på våra jobb längre, dessa löften hade till syfte att få oss att hoppas på nåt nytt, att hålla livsviljan uppe, det är allt. För människan har alltid behövt tro på något, därav alla religioner. Nu har religionen snart spelat ut sin roll och vi behöver nåt nytt att tro på. Nu hände inget och här står vi och funderar återigen på om vi ska ta livet av oss eller börja med antidepressiva för att orka fortsätta i ekorrhjulet. Det är lite som kejsarens nya kläder, han hade fått nya fantastiska kläder men de som var för dumma kunde inte se dem. Så känns det nu när alla som kanaliserar säger att nu äntligen är den femte dimensionen här, allt hände faktiskt, det är bara så att det fortfarande är fördolt för de flesta av oss för vi har inte jobbat nog med att ställa om våra kroppar för att kunna ta emot dessa energier. Därför kan vi inte se allt detta. Så nu ska det vara upp till oss själva alltså. Men jag själv känner mig frustrerad. Om nu allt är på plats, femte dimensionen är på plats men jag känner inget, ser inget, har inga nya förmågor, då är det alltså jag själv som inte håller måttet? Ärligt talat har jag ingen aning om vad jag ska göra nu. Jag ser bara att absolut inget har hänt, inga energier, inga ufon, inga nya förmågor eller ens fantastiska drömmar. Utan med denna "upplyftning" menas att vi går in i en ny tidsålder så om kanske femtio år kan vi säga att då, 2012, började saker och ting ändras, ungefär som industrialismens intåg. Men det är vi själva som får ändra allt, inga ufon eller änglar. Tyvärr tror jag att det är så det är menat. Vi får nog fortsätta i ekorrhjulet ett antal år till.

AnnsofiSvar från Per Staffan:

Hej Annsofi

Jag tar upp din fråga eller bild av hur saker och ting ligger till. Du försöker att vara optimistisk och positiv, men det känns svårt för dig.

Jag skulle vilja göra liknelsen med att se dricksglaset som halvt fullt eller halvt tomt. Det har hänt mycket och lärdomen som du och andra har fått är stor. Upplyftningen är en individuell process och du har helt rätt att de flesta av oss kommer att behöva kämpa på, på kort sikt på det jordliga planet och naturligtvis med vår spirituella förståelse. Att december 2012 var en vänd punkt är det nog många som kan känna. Vi har alla nått en viss lugn och frid i vår existens, även om det mesta som är utlovat inte har hänt.

Det sägs att Moder Jord har uppnått 5D och är på väg att hela det yttre och det inre. Det stora flertalet av oss har inte uppnått 5D, men vi har fått en upplyftning och arbetar oss framåt på vägen mot total uppstigning till 5D.

Jag vill också påpeka något centralt i deras meddelanden. Det är att vi är skapare. Vi skapar vår framtid, genom påverkan från det kollektiva medvetandet, samtidigt som ett personligt medvetande kan ligga före kollektivt och uppnå 5D innan hela kollektivet gör så. Detta gör att Mästarna och GFL ofta fungerar som en hejarklack. De har ofta liknat det med att springa ett Marathon lopp, eller kanske åka Vasaloppet.

De lär ut det korrekta tänkandet för att höja vårt medvetande och påverka kollektivet och skapar förväntningar. Dessa förväntningar skapar vår framtid. I vårt tankesätt säger vi att ”vi får vänta och se” eller ”när jag ser det så tror jag på det”. Detta är ett tankesätt som hör hemma i 3D, där förståelsen av vår skapande förmåga, genom förväntningar, inte är accepterat. När de säger att den inre utvecklingen kommer först menar de just detta att vi uppnår förståelse, skapar förväntningar, (kollektivt) och detta skapar sedan en manifestation i det yttre (fysiska) med tiden.

De har nu sagt att det kollektiva tänkandet inte blev starkt nog för att få igenom en manifestation i det yttre innan slutet av 2012. Det är ingen kritik av ljusarbetare som har gjort allt de kan, det behövs dock fler av oss. Samtidigt står vägen öppen för de som ligger långt fram att nå högre nivåer på egen hand, medan kollektivet kommer vartefter.

Meddelandena från Sheldan Nidle och andra påpekar också att de nya finansiella och regeringssystem står redo att införas, de väntar på en klarsignal från än högre upp. Helt personligen så spekulerar jag ibland att de kanske väntar tills att vårt nuvarande ekonomiska system kollapsar innan det nya sätts på plats. De kan då komma in såsom räddare i nöden, i stället för som omstörtare av ett ekonomiskt system som de flesta fortfarande tror fungerar. Det nuvarande ekonomiska system är dock uppbyggt för att kollapsa, utav Illuminati, och det skulle då tjäna till att de tog total världskontroll i samband med denna kollaps. Istället blir det så att när kollapsen kommer så står GFL och dess allierade redo att föra in ett nytt system till gagn för mänskligheten.

Detta är ett scenario. De har ofta många scenarion på gång och de kanske kommer att agera innan det blir en kollaps av vår ekonomi och övergången blir då lugnare. Man väntar dock för

En observation jag har gjort då det gäller de i 5D är de tycker om att vara både en hejarklack, och samtidigt testar de oss eller ger oss ytterligare utmaningar. Våra liv i 3D har varit fulla av utmaningar. Detta kan ses som ytterligare en utmaning, men inte från ett perspektiv av godkänt eller ej godkänt. Alla får godkänt och går vidare med tiden, såvida personen inte önskar uppnå 5D.

Jag hoppas att detta perspektiv kan vara hjälpsamt.

I Ljus och Kärlek,

Per Staffan www-st-germain.se

---------------------------------------------------------

Comments from readers (0)