Startsida Blog Om Sajten Kontakta Frågor och Svar Söndagsmeditationer


SöndagsmeditationerFör att våra energier skall få större kraft tar vi initiativet att samordna en meditation varje söndagskväll klockan 21.00 till 21.30 eller hur länge man vill. Vi i redaktionen kommer att föreslå en text och ett tema för varje söndag. Vi tror att detta kan påhjälpa att få de resultat som vi alla vill uppnå. Vi är öppna för förslag på meditationstexter från alla er läsare. Skicka förslag till Per Staffan.


En liten instruktionsvideo om meditation
Grundinstruktion/avslappningsövning för meditation.

Sätt dig en lugn och skyddad vrå, Tänd gärna lite ljus (ev. lite rökelse om du gillar det), stäng av telefonen, häng upp en stör ej skylt på dörren. Sätt dig på ett sätt som känns bekvämt och helt rätt för just dig. Tag några djupa andetag. Lägg märke till andningen och räkna andetagen tyst för dig själv. Andas in och räkna till fem och andas ut och räkna till fem.

Detta håller du på med tills du känner dig riktigt avslappnad och har en lugn och jämn andning som kommer av sig själv. När tankar kommer som stör din uppmärksamhet föreställer du dig att de omsluts av en såpbubbla som flyter upp till himlen och försvinner. Varje tanke som kommer upp puttar du åt sidan, låt dem inte störa dig.

Känn lugnet sprida sig i din kropp. Lägg märke till att tankarna till sist saktar ner och du känner en behaglig inre känsla av avslappning och ro både i kropp och själ.